Известие

Collapse
No announcement yet.

Привет и от мен.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Привет и от мен.

Малко със закъснение,но все пак го направих
    От Шумен съм,на 35г.Това е втори мой автомобил.Първия,не съм длъжен да го казвам , Сдобих се с алфата изневиделица.Внос от Италия е.Двигателя е 1.6 16V 105к.с или 75kw.
    Днес разбрах,че мотора е прегрявал.Свещите бяха омацани с масло,ще трябва да се сменя гарнитурата и уплътненията.Но не съм много наясно,дали след прегряване,се увреждат и други неща?
    Ще ви помоля за информация относно прегряването.
    Може и други въпроси.

Здрасти, Менски!
    Добре дошъл в стадото!
    Те тия нашите редовно ни погаждат номера, ама си ги обичаме. Колегите от сектата ща ти помогнат. Питай и не се стеснявай.Ако някой те "нахрани" не го взимай присърце. Той го е ял преди тебе.Утешението ти е, че и ти после ще почнеш да храниш.
    Колегите не са лоши, просто са гавраджии!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Здравей колега,евала за избора на марка,но няма да е лошо да споделиш каква е колата,щото този мотор е някакв странен,такъв алфов мотор няма
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Здравей колега,евала за избора на марка,но няма да е лошо да споделиш каква е колата,щото този мотор е някакв странен,такъв алфов мотор няма
        На 147 има такъв,без вариатор

menski,добре дошъл колега! Пожелавам ти да оправиш проблемите и след това само безаварийни километри.
        Last edited by Иво Кръстев; d.m.y г., 20:15.
        sigpic

Comment

Здравей и добре дошъл в племето,колега! Хиляди безаварийни км.и много да те радва колицата!!
          Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
          Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
          Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

чудесен избор
            MiTo 1.4 155

Comment

Здравей! Много безаварийни километри!
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Благодаря за пожеланията.И по документи,така се води.Нямам и на идея,кое не ти хареса?

Comment

здравйте от няколко месетца сам във форума имам 2 75 и 2 33-ки
                  алфа 75 1.8 карбове

Comment

Първоначално публикувано от Иво Кръстев Покажи съобщение
                    Той Мурджев знае какво пише. И на коя кола какво се слага също знае. Но и колегата по-нагоре е написъл, че мотора е 75KW което са 102-103 коня. Оттам идва обяснението, че няма 105 коня мотор.

А на колегата с колата му пожелавам да се вози с нея безпроблемно и да влиза в сервизите само и единствено за консумативи.
                    Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 00:28.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Иво Кръстев Покажи съобщение

menski,добре дошъл колега! Пожелавам ти да оправиш проблемите и след това само безаварийни километри.
                      105 коня са 77 КВ,затова стана объркването,няма значение,на колегата пожелавам безпроблемно возене
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колегата се представя и моли за съдействие, вие за някакви 2 kW се хванахте!

Колега menski, посочи модела на колата и ако не ти представлява трудност я провери по VIN за пълна яснота относно модификацията!

Comment

Честито колега,пишеш че смяташ колицата за прегрявана защото свещите са омацани с масло.Алфа досега не съм прегрявал ,само Опел 1,6 екотек и Рена от модели 21 и 25 .На опела влезе антифриз в цилиндъра и счупи биела, на рената се разминах със издухана гарнитура между цилиндри за 21 с 1.7бензин ,а на 25 с 2.2 бензин след зверско прегряване смених дори и пръстените на ризите защото пропускаха антифриз в картера ,НО масло по свещите нямаше в нито един от трите случая.Може би проблема е друг.

Comment

[QUOTE=546;790745]Честито колега,пишеш че смяташ колицата за прегрявана защото свещите са омацани с масло.Алфа досега не съм прегрявал ,само Опел 1,6 екотек и Рена от модели 21 и 25 .На опела влезе антифриз в цилиндъра и счупи биела, на рената се разминах със издухана гарнитура между цилиндри за 21 с 1.7бензин ,а на 25 с 2.2 бензин след зверско прегряване смених дори и пръстените на ризите защото пропускаха антифриз в картера ,НО масло по свещите нямаше в нито един от трите случая.Може би проблема е друг.[/QUOтеTE]

Поразпитах,тук-таме,от къде може да има масло в гнездата на свещи,така ми отговориха.Като прегрее двигателя,уплътненията на цилиндрите изгарят и се втвърдяват,така пропускат масло към свещите.Също ми казаха,че като ги сменям,трлябва да шлайфам главата.Искат ми за ремонт между 100 и 170лв.Незнам кое може да е реалната цена,но като ми обясниха какво се прави,мисля,че и 50-60лв. са достатъчни.
                            Остана ми да избера уплътнения за клапаните и гарнитура за главата да намеря.

Comment

Здравей колега,за гарнитура на главата питай в Милбото в Шумен,те внасят качествени неща.Аз от там купувам части за Алфонсо.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
                              бивша 155 2.0ts
                              бивша 155 1.8ts

Comment

Working...
                              X